vrijdag 22 november 2013

Van T-shirt naar rok

Hij zat niet in mijn oorspronkelijk stapeltje met de stuks die ik wou recyKleren, maar zie eens waar mijn oog nu op gevallen is...


Je zult het misschien niet geloven (en hij zal misschien niet graag hebben dat ik dat vertel), maar euhm, mijn man heeft hiermee ooit nog rondgelopen. Echt waar! Een heus T-shirt uit de jaren '80! Het komt nog van bij Mac en Maggie's, een modeketen die maar 20 jaar bestaan heeft, van 1976 tot 1995. Als T-shirt zie ik me dat echt niet meer dragen, ook niet gerestyled. Maar een rokje? Hmmms, ja, dat zie ik wel zitten!Uit respect voor de jaren '80 tornde ik de mouwen los in plaats van ze te knippen, waarna ik wel bruutweg het bovenste stuk afknipte op een lengte die me wel fatsoenlijk leek. Oorspronkelijk dacht ik de reep die ik erboven over had nog te kunnen gebruiken voor een tailleband, maar die was niet breed genoeg meer, dus bracht ik op het stoffenspektakel in Maastricht vorig weekend een stuk boordband mee in een kleur die er wel bij pastte. Ideaal! 
Ik draaide het stofje binnenstebuiten, trok het over mijn billen en liet mijn ventje speldjes zetten. Met een grote steek voorlopig vastzetten, even passen en daarna vlotjes onder de overlock doorhalen.


Boordband eraan en hups, klaar. Een heel snel projectje!


7 opmerkingen:

 1. Zo'n overlock lijkt me een groot gemak. Welke heb jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ewel, ik heb de mijne nog geen week. Ik kocht een Gritzner 788 via een groepsaankoop bij LanaLotta bij de Naaimachinekliniek in Merksem. Ik moet er wel nog een beetje gewend aan worden. Volgende maand volg ik een cursus, door hen gegeven, specifiek voor dit toestel, zodat ik alle functionaliteiten een beetje kan leren kennen en er tenminste optimaal gebruik van leer maken.

   Verwijderen
 2. Heel leuk zeg!! Als 't-shirt....tsja....maar als rokje, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk!! Mac and Magie, ja, dat was wel een van mijn favoriete winkels in die tijd. Je hebt het echt een poos bewaard, maar zo zie je maar, wie wat bewaard... heeft een nieuw rokje!

  BeantwoordenVerwijderen