dinsdag 12 november 2013

Recykleren kan je leren...

... op veertien dagen tijd, en wel tijdens de recykleerveertiendaagse van 17 tot 30 november. Twee weken waarin we weer geweldig geinspireerd zullen worden om uit iets ouds iets nieuws te maken en echt, ik heb er superveel zin in!!
Ik heb zoveel dingen klaarliggen om te recykleren (2 grote IKEA-bakken vol) dat ik het moeilijk heb om te beslissen welke stuks ik nu eindelijk eens ga verwerken en wat ze zullen worden. Ik heb momenteel een voorlopige selectie gemaakt en dit is wat er op dit moment klaarligt:


2 rokken (eentje van oma en eentje van mezelf), 2 broeken (een jeans waar eerder al eens in geknipt is en een rib-broek van mijn schoonzus), een afgeleefde pull, 6 T-shirts uit de kringwinkel, 2 hemden van mijn ventje, een pyamavest van op een rommelmarkt, een oude badjas van mezelf, een bedomrander uit de kringloopwinkel, een kussenovertrek uit de koopjeshoek van IKEA, een handdoek, sloefen en een kapotte paraplu.

Ik weet het, da's ambitieus, maar ik ga dan ook niet beloven dat ik de komende veertien dagen alles ga verwerken... Als ik op die 14 dagen 5 stuks kan afwerken, zal ik al heel content zijn! Mijn tempo ligt gewoon niet zo hoog. Ten eerste ben ik een heel moeilijke beslisser. Eer ik beslist heb welk stuk ik ga verwerken, wat ik ermee ga doen en hoe ik het concreet kan uitwerken, zijn we al minstens een uur verder. Ik ben nu al weken aan't nadenken over wat ik voor de komende 2 weken kon gaan doen.
Bovendien kan ik enkel 's avonds na 20u wat naaien en moet ik om 5u45 al terug uit mijn bed, dus tot een kot in de nacht doordoen zit er ook niet in. Maar ik ga in elk geval mijn best doen en da's tenslotte wat telt tijdens deze veertiendaagse, niet?
Ik ga ook niet beloven dat er geen andere stukken dan deze die ik hier boven laat zien, gaan tussen komen. Er ligt nog veel meer in die grote IKEA-bakken en ik ga gewoon doen waar ik op dat moment zin in heb, naargelang de inspiratie van het moment.
Soms ga ik ook wel eens oud en nieuw combineren om zo tot het mooiste resultaat te komen, maar ik wil het nieuwe wel tot een minimum beperken en enkel gebruiken wat ik op dit moment in huis heb.

Goh, ik ben al zo benieuwd naar jullie recykleerplannen en naar jullie creaties binnenkort!

Inspiratie nodig? Neem gerust een kijkje op:
- Mijn eigen recykleerprojectjes (tot nu toe nog maar 2, maar daar komt dus binnenkort heel wat bij):
- Mijn Pinterestbord met ideetjes die ik al een jaar lang aan het verzamelen ben
- RecyKleren-Pinterestbord van de organisator van de recyKleerveertiendaagse: Boomie Blogt
5 opmerkingen:

 1. Mooi voornemen. Ik ben benieuwd naar de resultaten. Ziet er veel belovend uit. Veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke plannen! Ik ben benieuwd. Hier ligt er ook een stapel te wachten om gerecykleerd te worden, maar de tijd is er nu gewoon even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh keileuk! Ik doe ook mee. Heb net zulke ambitieuze plannen als jij, maar ik weet ook dat ik maar de helft (of minder) zal realiseren. No probs, de rest is voor volgend jaar dan ;-) Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten zien! Laten zien!
   Ja, inderdaad, of gewoon voor ons maandelijks recykleerproject ;-)

   Verwijderen
 4. Inderdaad spannend wat je gaat tevoorschijn toveren :).

  BeantwoordenVerwijderen