vrijdag 29 november 2013

Van handdoek naar slab met mouwen

Op de rommelmarkt kochten we deze zomer een lavalamp, voor een beetje kleur en sfeer in huis. Om die veilig thuis te krijgen, werd ze door de verkopers in een babybadhanddoek gewikkeld. Een hele mooie handdoek met jammer genoeg een klein mankementje: ze trekt helemaal scheef.


De handdoek bestaat uit 2 lappen stof die tegen elkaar gestikt zijn, met bovenaan een klein kapje met een mooie applicatie.

 
De twee lappen worden verondersteld vierkanten te zijn, maar dat is duidelijk verre van het geval. Dit is wat ik krijg als ik ze netjes dubbel vouw. Nja, dat kan natuurlijk niet anders dan tegentrekken, he...


Je kent dus de beginsituatie :-)

Toen ik deze foto in de Flickr-pool van "Ik recykleer" zag verschijnen, wist ik ineens wat ik ermee kon doen! Oorspronkelijk dacht ik de biais langs de rand netjes los te prutsen en te hergebruiken, maar na 1 kant gedaan te hebben, werd al snel duidelijk dat niet alleen de kwaliteit van de stof maar ook die van de biais een beetje te wensen overliet, dus knipte ik maar netjes langs de rand de 2 stofjes los. Van een van beide lappen maakte ik de maxi versie van de slab met mouwen naar het recept van Justina Maria Louisa. De stof was niet breed genoeg om er het hele stuk ineens uit te krijgen, dus uiteindelijk knipte ik het lijf apart en met wat passen en meten 4 keer het mouwgedeelte. De mouwen lokte ik in sneltempo ineen (had ik al verteld dat ik sinds 2 weken de trotse eigenaar ben van een overlock? :-D). Om de mouwen aan het lijf te stikken, haalde ik het klosje garen boven dat ik 3 weken geleden bij Ettepet gewonnen heb. Echt het ideale, bijpassende kleur!


Zo zag het er echter nog wat kaal en zielig uit. Een applicatie zou wel wat vrolijkheid brengen! En wat kon ik nu beter gebruiken dan de applicatie van de kap? IKEA kwam me te hulp om de applicatie uit de kap als een mooie cirkel uit te knippen. Wat vliesofix op de achterzijde en netjes vaststikken.

En dan restte er alleen nog de biais. Rond de mouwen, de hals en rondom rond. Niet-elastische biais in combinatie met een stofje dat alle kanten uit rekt, is niet ideaal zoals je ziet, maar ja, een slabbetje hoeft er nu eenmaal ook niet perfect uit te zien...Morgenvroeg ineens maar eens op model testen :-)
maar nu: bedtijd!


3 opmerkingen:

  1. Goed gelukt! En o zo handig, een slabber met mouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supertof!
    Vooral die applicatie maakt het helemaal af. ;-)
    Nu kan er ongestoord gesmodderd worden!

    BeantwoordenVerwijderen