donderdag 20 november 2014

Feest in huis!

Onze Willem werd er gisteren vier!

Taart door de oma gemaakt

Het werd een heuse feestweek: zondag groot feest met de familie, maandag kreeg hij de verjaardagskoffer van de klas mee naar huis, gisteren werd hij in de klas in de bloemetjes gezet en in de namiddag gaf hij zijn allereerste verjaardagsfeestje voor een aantal vriendjes en vriendinnetjes thuis.
Het was de eerste keer dat Willem zelf al lang vantevoren over zijn feestje aan het dromen was en dat zorgde ervoor dat ik zelf ook al meer dan een maand van tevoren was beginnen brainstormen om er een onvergetelijk feest voor hem van te maken.

Ik zou voor een speciale feestoutfit zorgen (een hemdje met bijpassend broekje), ik zou zelf een kroon in elkaar knutselen en stoffen vlaggetjes maken om op te hangen. Ik zou voor prachtig versierde taarten zorgen en ook de feesttafel zou opgevrolijkt worden met kleine attribuutjes.

Van dat alles kwam uiteindelijk helaas maar weinig in huis. Verder dan ideetjes of halve uitwerkingen kwam het niet.

Zo ligt zijn verjaardagshemdje al even half geknipt klaar, naast een lap stof dat zijn chique broek zou worden. Misschien dan maar beter als kerstoutfit voorzien? ;-)


Zijn kroon werd de kroon die al bij elk van zijn vorige verjaardagen gebruikt werd. Bij de veelvuldige vragen of ik die zelf gemaakt had, moest ik dus helaas telkens "nee, deze keer niet :-(" antwoorden, en het schuldgevoel werd met de minuut groter. Als je regelmatig achter een naaimachine zit, creeer je nu eenmaal bepaalde verwachtingen :-)Ook de slingers en (papieren) vlaggetjes kwamen gewoon ergens uit een vergeten lade in mijn "hobby/opslagkamertje" (en daarvoor dus uit een of andere winkel).

 

Nochtans heb ik de voorbije weken uuuuren achter de naaimachine gezeten, maar met een heel ander doel...
Want intussen zat er hier een derde kleintje te trappelen van ongeduld om erbij te zijn op Willems verjaardagsfeestje.


Gelukkig besloot het baby'tje uiteindelijk wijselijk nog even te blijven zitten, want het geboortekaartje en de doopsuikerzakjes zijn nog volop in de maak!! Als het kleintje de uitgerekende datum haalt, dan heb ik nog net een goeie week om dat af te ronden ;-)

Om mijn schuldgevoel van al die gemiste plannen toch enigszins van me af te schudden, maakte ik voor elk van Willems vriend(innet)jes een snoepzakje om mee te nemen naar huis.

Heel eenvoudig te maken en het oogt best wel leuk :-)

Stap 1: Teken een gelijkbenige driehoek zo groot als je het zakje wenst te maken. Deze zakjes hadden een basis van 15,5 cm en een hoogte van 31 cm.


Stap 2: Overlock of naai beide zijnaden (overlocken zorgt ervoor dat het netjes afgewerkt is, maar maakt het wel iets moeilijker de punt bij te knippen om het keren te vergemakkelijken).
Stap 3: Keer het zakje naar de goede kant en duw met een potlood zo goed mogelijk het puntje er uit.
Stap 4: Boord de korte zijde van de opening om (ik deed het hier dubbel om geen gerafelde uiteinden te krijgen) en stik netjes vast.Stap 5: Om te voorkomen dat de snoepjes binnenin al te veel in de stof zouden plakken, knipte ik een plastieken puntzakje bij tot op de juiste grootte.
(Nja, ik ben nogal een verzamelaarster, ik gooi echt niet graag weg, dus alles wat in mijn ogen ooit nog van pas zou kunnen komen van verpakkingsmateriaal, krijgt bij mij een plaatsje in de hobbykamer en ik had dus net genoeg puntzakjes bijgehouden van vorige sintedities ;-)) 
Dat plastieken zakje werd gevuld en verdween in de stoffen snoepzak.


Stap 6: Nog een mooi lintje errond en klaar is je snoepzakje!

Ik maakte een jongensversie:


en een meisjesversie:


En zo werden weer 7 kindjes blij gemaakt :-)
(En nee, Willem en Jasper werden niet teleurgesteld, voor hen maakte ik nog 2 extra zakjes)


Status Stashbusting 2014:
Out: 30
In: 76

11 opmerkingen:

 1. Leuk idee, die snoepzakjes; binnenkort is er hier ook eentje jarig en dit kan wel van pas komen. Veel succes met de bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Enne ... hieperdefliep hoera voor jou! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe spruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook ;-) En vooral: wordt het een jongen of een meisje?

   Verwijderen
 3. Waaaaahhh echt? Zwanger jong, dat heb je ook goed verborgen weten te houden!! Of heb ik iets gemist eerder op je blog? Weet je al wat t wordt? Meisje deze keer? ;-) Gefeliciteerd iig!!

  En tsja meis, je hebt een goede reden om alles uit handen te geven voor de verjaardag nu: je bent zwanger, en dan hoef je niks, behalve genieten!!! Gefeliciteerd 2 voor de zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je hebt geen postje gemist. Dit is mijn eerste aankondiging (de blogstilte door de drukke nieuwe job maakte het verzwijgen natuurlijk wel iets makkelijker ;-)) en waarschijnlijk meteen een van de laatste zwangerschapsfoto's... Of het een jongen of een meisje wordt, is voor ons voorlopig nog een even grote verrassing als voor jullie :-)
   In elk geval heb ik nog aan Willems wens kunnen voldoen "eerst mijn verjaardagsfeestje, dan pas mag de baby komen".

   Verwijderen
 4. Leuke stofzakjes!
  En alvast succes met de bevalling! Hopelijk heb je nog een week tijd voor de laatste voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja LAP, ik dacht ahaaa de doopsuikerzakjes, nog eventjes geduld dus. ;-)
  Het aanbod blijft trouwens, als er na de geboorte nog bijgestikt moeten worden, niet vergeten roepen hé...
  Wat een geweldige taart, hij was wel blij zeker??
  Nog een dikke proficiat voor Willem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat aanbod, dat ga je je nog beklagen Anneleen! Als er zich nog vrijwilligers aandienen, organiseer ik gewoon eens een gezellig naainamiddagje bij ons thuis! Voorlopig heb ik al een voorraadje van 28 zakjes voor volwassenen en 18 voor de kleintjes :-)

   Verwijderen
 6. Man!!! Effe verschieten! Ik heb blijkbaar een blogpost gemist of was ik dat vergeten dat jij zwanger bent! Proficiat!! Je zal het wel druk hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee nee, niets gemist. Ik was gewoon ongelooflijk goed in het stilhouden ;-) Wat op zich niet zo moeilijk was als je de blogstilte de voorbije maanden opgemerkt hebt :-)

   Verwijderen
 7. Proficiat aan Willem en succes voor de bevalling

  BeantwoordenVerwijderen