maandag 13 januari 2014

Wat een vrouw lijden kan...

Zondag, De Grote Zaal van De Curve in Kessel-Lo.
Stockverkoop van Bambiblauw.

Het had wel iets gezelligs, maar over het tijdstip had ik vantevoren misschien iets beter moeten nadenken :-) Ik dacht, goh, een zondagmorgen, iedereen zal rustig willen uitslapen en op't gemak in de namiddag eens langskomen. Als ik tegen 10u ga, is het nog rustig. Was dat even buiten al die jonge mama's gerekend, waarvan de kindjes natuurlijk al supervroeg wakker waren en die op zo'n mooie zondag eigenlijk niets anders gepland hadden dan leuke stofjes te scoren om hun dochtertjes van jurkjes en rokjes en hun zoontjes van fleurige hemdjes te voorzien.

Om 10u10 kwam ik aan op het Becker-Remyplein. Na 5 toertjes rijden en telkens iemand net voor mijn neus de vrijgekomen plaatsjes te zien innemen, pakte ik het iets ruimer aan en begon ik de omliggende straten af te schuimen. Op dat moment had ik nog niet door dat de paar plaatsjes die vrijkwamen, eerder door mensen bezet waren die wanhopig terug vertrokken. Na 20 min rondrijden, vond ik dan eindelijk toch een plekje en stapte ik vol goede moed richting De Curve. De zaal was echter niet zo groot als zijn naam wel deed vermoeden. Dus toen ik mijn eerste stap binnenzette, werd ik door wanhoop overmand. Ik zag alleen maar hoofden, overal waar ik keek. De moed zonk me in de schoenen. Aan de 5 meter lange tafel met stofjes, zag ik een massa van zo'n 2 meter dik aanschuiven. Maar ik vermande mezelf, schraapte alle moed bijeen en zette een stap vooruit. Voorzichtjes schuifelde ik tussen de massa mensen door richting kledingrekken. Ook al zaten er heel mooie stukken tussen, mijn portefeuille was niet zo akkoord en dus zocht ik voor mezelf een mooi plaatsje uit achteraan de rij bij de tafels voor de stofjes, met het idee dat het op het eerste zicht misschien wel onoverkomelijk leek, maar misschien sneller vooruit ging dan de rij deed vermoeden. Opnieuw mis. Dat schuiven, dat werkte precies niet zo en ook achter mij leek de rij maar niet verder aan te vullen. Na een uur denk je "Och, nu kan ik toch ook niet meer naar huis vertrekken? Dan is alle moeite sowieso voor niets geweest en amper 6 euro per halve meter, op alle stofjes, dat kun je toch niet laten liggen?", dus ik bleef wijselijk staan, knoopte een gesprek aan met de mensen rondom mij en maakte er het beste van. Gelukkig bleef iedereen wel nog vrij rustig en op een paar mensen na wachtte iedereen gemoedelijk zijn beurt af. Op stoffenspektakels had ik al veel erger meegemaakt!


Na 2u aanschuiven, kon ik eindelijk een eerste blik op de stofjes werpen, over de schouders van de rij voor mij heen en na 2u30 kon ik me eindelijk volledig laten gaan. En dat deed ik dan ook.
Dat ik dit jaar eigenlijk mee deed met Stashbusting (3uit-1in), daar dacht ik op dat moment niet meer aan. Mijn ogen waren gulzig. Ik had te lang afgezien om met amper 2 stofjes naar huis te komen. Het werden er 9... en 2 boordstoffen.


Chapeau voor het Bambiblauw team dat ondanks de drukte ijzig kalm bleef en iedereen met de glimlach bediende!

Status Stashbusting:
Out: (voor elk afgewerkt projectje dat dit jaar op mijn blog verscheen, telde ik elk verschillend stofje, ook al waren die niet voor de volle 100% opgebruikt).
In: 12 (Ja, ik moet toegeven dat ik de dag voordien ook nog een roze fleecedekentje uit het Kruidvat meegebracht had. Ai ai ai... slecht bezig)

Da's een achterstand van, euhm..., 28 out :-s en dan te bedenken dat ik volgend weekend op blogmeeting ga in Antwerpen, met o.a. bezoekjes aan Petit Pan en Julija's Shop. Als dat maar goed komt!

10 opmerkingen:

 1. oei inderdaad soms moeten we er veel voor over hebben om toch maar leuke stofjes te vinden . Maar 2.30 wachten tegen dat het jouw beurt is is wel heel lang hoor. Gelukkig heb je nog mooie stofjes op de kop kunnen tikken en nu ga je moeten naaien,naaien en nog eens naaien want 28 stofjes nog verwerken voor er nieuwe mogen is wel veel è. Ik doe ook mee maar bij mij is het 1 out en 1 in omdat ik bijna nog geen voorraad heb. Maar ik doe mee om geen grote overvolle kast te krijgen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga de komende weken eens een overzicht proberen te creeren van wat ik heb. Dit project is echt wel goed. Ik denk dat ik nog ga staan kijken van hoeveel ik eigenlijk koop op een jaar...

   Verwijderen
 2. Ik stond daar om 11u... De rij werd bij ons korter maar er kwam achter ons niemand bij...1.30u aanschuiven voor stofjes die je niet kon keuren... Maar dat hebben we er voor over hé! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, jammer dat ik je niet gezien heb. Of wie weet was jij een van die mensen waarmee ik een social talk gedaan heb? :-)
   En dan te denken dat ik, voor ik vertrok, nog tegen mijn ventje gezegd had dat ik zeker voor de middag terug zou zijn... Ik was pas om 13u buiten en had in die kelder niet eens ontvangst om te verwittigen :-s
   Maar het was wel de moeite waard! Ik vergeet alle ellende snel als ik terug naar mijn stofjes kijk. Da's zoals een bevalling he, daar vergeet je ook snel hoe zwaar het was als je uiteindelijk je kleintje in je armen houdt ;-)

   Verwijderen
 3. Haa zalige buit!
  Die vosjes en die hertjes waren er volgens mij in de late namiddag al lang niet meer hoor, ik denk dat ik ze dan waarschijnlijk ook gekocht had haha. ;-)
  Boordstof heb ik ook niet echt gezien...
  Die parking, daar had ik ook wel geluk mee, er reed net iemand weg toen ik de parking opgereden kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vosjes waren inderdaad al richting einde rol aan het gaan. Volgens mij was er van die hertjes toen wel nog vrij veel. Ze hadden ze ook in andere kleuren bij. Ik heb een paar keer net de laatste meter van een stof die ik echt wel graag gehad had, voor mijn neus zien meenemen... 't Is maar een half meterke dat ik mee had van die 2 stofjes, waarschijnlijk voor een hemdje voor Willem.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen! Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je wel leuke spulletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, ik stond daar ook tussen. Gelukkig had ik met 'Stan nel' afgesproken. Gedeeld leed, hé! Ik heb ondertussen vernomen dat Bambiblauw het een volgende keer iets anders zal aanpakken: meer ruimte enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Foei!! 3 out, 1 in, my ass ;-)
  Ik doe ook mee, maar ik word er eerlijkgezegd al zenuwachtig van als ik bedenk dat ik zo goed als niks mag kopen zaterdag. Misschien moeten we het gewoon met terugwerkende kracht doen ofzo. Eerst kopen en dan als een zot gaan naaien. Oh nee, zo doen we het nu. Werkt niet...

  Maarreh, leuk gescoord zeg!! Ik wacht vol verwachting op die 28 projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai wat een moed maar dat werd beloond met hele mooie stofjes. Gelukkig is Leuven (Kessel-Lo) niet bij de deur en gelukkig maakte ik de trip niet want daar had ik vast het geduld niet voor gehad (voor dat aanschuiven). Veel plezier met jouw nieuwe stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen