woensdag 22 januari 2014

Blind Date in Antwerpen

Iedereen kent ongetwijfeld nog het datingprogramma van VTM, gepresenteerd door Ingeborg van 1991 tot 2004. Na het uitspreken van de nodige ingestudeerde zinnetjes, koos de jager zijn prooi en liet Ingeborg de wand tussen hen wegschuiven.

Zaterdag ging ik naar een heuse naaiblogmeet en dat voelde wel een beetje als zo'n blind date. Geen sprake van opgezet spel. Alleen de grote lijnen van het script werden uitgeschreven door 4 toffe madammen, die de wand tussen mij en zo'n 25 andere mij onbekende blogsters en 1 blogger weggeschoven: Ilse, Lieke, Anneke en Hanne.

Omdat we het allebei best wel spannend vonden, spraken Lindsy en ik af voor een pre-blind date in het station van Aarschot, vanwaar we na een warme chocomelk en thee samen verder reisden richting Antwerpen. Zoals gehoopt en verwacht, klikte het meteen en al kletsend, wandelden we richting Viggo's, waar de meesten al aan een heerlijke koffie zaten te slurpen. De eerste kennismaking verliep best wel vlot, maar hoe kan het ook anders? Met allemaal gelijkgezinde sympathieke mensen van ongeveer dezelfde leeftijd, heb je natuurlijk meteen wel een onderwerp om over te praten. "Van welke blog ben jij? Heb je dat kleedje zelfgemaakt? Heb jij kindjes?" Sommige dingen hoefden zelfs niet meer uitgesproken te worden, want "Oh ja, dat heb ik op je blog gelezen!" Slechts een 5-tal van de blogs kende ik al, de overige waren voor mij een leuke nieuwe ontdekking.


 Zodra iedereen aangekomen was, trokken we richting stoffenwinkeltjes. De eerste stop was het kleine Afrikaanse stoffenwinkeltje "Mamadou". Op weg naar onze volgende stop, de Stunt, werden we al warm gemaakt voor het speciale en chaotische karakter van de winkel. Voor het raam hingen een paar grappige pianobretellen klanten te lokken. Jammer genoeg hing er net vandaag een briefje aan de deur dat de winkel uitzonderlijk pas om 14u open ging, maar als het dringend was, konden we wel even bellen. En of het dringend was! We stonden met zo'n 25 man en haar winst van de dag voor haar deur.


Een belletje later, bleek dat de eigenaars in Brussel zaten, wat ons noodzakelijkerwijs een paar huizen verder dan voorzien halte deed houden: bij Moens. Een waar stoffenparadijs, aan heel goedkope prijzen. En raar maar waar, ik heb me beperkt tot kijken, voelen en dromen. Ik ben zonder nieuwe stofjes buiten gekomen!


Onze volgende stop was Madame Tirette, waar we Hanne zouden oppikken, die er die ochtend een workshop op zitten had en waar we ook de swap zouden doen.


Dit was wat ik had meegebracht:


stofjes waar ik van af wou (waarvan 3 zelf al eerder gebruikt voor een luierzakje en 2 rokjes), een paar knikkerzakjes (die uiteindelijk met Ilse mee vertrokken zijn richting Debora voor de schoendozenactie), een zak vol retro-knopen, gespen en een paar knutselspulletjes.

Zo'n swap is eigenlijk best wel grappig. Iedereen gooit al zijn spulletjes samen op tafel, waarna je eerst evenveel stofjes kunt kiezen als wat je meegebracht hebt.


Maar daarna bleef er nog zoveel liggen, waar mensen zo graag van af wilden en onder geen beding terug mee naar huis wilden nemen, vaak supermooie stofjes, waar ik zelf nooit afscheid van zou kunnen nemen. Ik kon het niet over mijn hart krijgen die mensen teleur te stellen, waardoor ik  met meer stofjes terug huiswaarts keerde dan waarmee ik vertrokken was, en dat was nu net niet de bedoeling... 4 stofjes out (want eentje kreeg ik maar niet verpatst) - 10 in. Gmbl (maar tegelijk: joepie!) En ook nog een patroontje van Kwik Sew. Bedankt aan alle mensen die hier hun spulletjes herkennen!


Bovendien kocht ik er ook nog 2 nieuwe stofjes van Madame Tirette's winkeltje zelf:


Intussen was het al 14u en dus hoog tijd voor onze lunch bij de Indiër. Een heerlijk, en slechts bij momenten pikant, buffet à volonté. Ik deelde er de tafel met Lindsy, Lieve, Lies en Axelleke. Lies iets van haar plannen ontfutselen, daar zijn we niet in geslaagd, maar we hebben met grote ogen van verwondering de plannen van Lieve en Naomi aanschouwd!


Toen werd het tijd voor een groepsfoto, die Anneke achteraf zalig bewerkt heeft (danku, Anneke!), want iedereen ging stilaan een andere richting uit.


Terwijl een groepje nog een bezoekje bracht aan het modemuseum, trokken we met de rest richting Petit Pan en Julija's shop. 


alwaar ik me nog 2 stofjes aanschafte: een toile cireeke en een stofje voor een hemd voor mijn man. Hij verdient het wel nadat hij een hele dag gebabysit heeft, zodat ik op stap kon gaan.


Bij aankoop kreeg ik er nog dit geweldig leuke zakje bij:


En toen werd het stilaan tijd om, moe maar voldaan, en met zere voeten, de terugreis aan te vatten. Bedankt, Lindsy, om me daarbij te vergezellen!

Meiden, heer, het was super om jullie te mogen ontmoeten! Ik wens jullie nog heel veel naaiplezier toe, en hopelijk tot in Gent of Leuven!

Deelnemers:
Ilse, Lieke, Anneke, Hanne, Heidi, Ivy, Annie, Sofie, LiesLieve, Lindsy, Regina, Riet, Caroline, Emily, Eline, Louize, Jo, Joost, Kim, Laura… en de blogloze Erika en Margot…
Bezoek zeker eens hun blogs!

Stoffenwinkeltjes in Antwerpen:
Stunt Solderie, Turnhoutsebaan74
Stoffen Moens, Turnhoutsebaan 112
Madamme Tirette, Kerkstraat 58
Petit Pan, Nationalestraat 63
Julija’s shop, Nationalestraat 118


Stay tuned, want straks volgt nog de uitslag van de giveaway!


8 opmerkingen:

 1. Lijkt me een leuke en gezellige dag! Ik moest jammergenoeg werken, hopelijk lukt het me een volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leek me echt een hele fijne dag, ik heb spijt dat ik niet meekon!
  Volgende keer beter. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zou begin maart al een Gentse blogmeet zijn en wie weet organiseren Lindsy en ik misschien wel samen een Leuven-editie ergens deze zomer... ;-)

   Verwijderen
 3. oh, wat een heerlijk verslag :) ik vond het ook bijzonder fijn u te ontmoeten :) het gesprek aan tafel bij de Indiër maakte toch dat jij me erg bent bijgebleven :) want ik kreeg niet de kans om met iedereen echt uitgebreid te spreken... toffe foto's trouwens :) en ja tot binnenkort zeker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk verslag van een superleuke dag!! (en dat rijmt ;-))
  Ik vond het heel erg leuk om je te leren kennen Karolien! Heb een zalige dag gehad. Tot in Leuven, ik ga weer mee hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De volgende keer wil ik ook mee, please.... zo gezellig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. that bird fabric you got is so cute!
  What a fabulous day, looking forward to the next one!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik naai dan niet, maar zo'n blogmeet ziet er wel kei-leuk uit! :-)
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen