woensdag 15 januari 2014

Meten is weten!

Dit jaar doe ik mee met het Stashbusting initiatief van Bouquet of Buttons, met het idee mijn stoffenverslaving wat te temperen en eindelijk eens die stofjes te gaan gebruiken voor de projecten die ik in mijn hoofd had op het moment dat ik ze aankocht. 't Is te zeggen, ik ga alvast een poging doen :-)

Om te weten hoeveel er op het einde van het jaar uit gegaan is, moet ik natuurlijk eerst weten wat er aan het begin van het jaar in de voorraad zat, zodat we op het einde een mooi rekensommetje kunnen maken en kunnen evalueren hoe het gegaan is.

Dus heb ik gisteren eens al mijn stofjes netjes geordend. Echt jammer dat ik geen "voor"-foto genomen heb, want ik moet zeggen: het zag er *echt* onoverkomelijk uit voordien.

En weet je wat? Ze pasten nog allemaal perfect in mijn 6 grote IKEA-bakken! Echt niet te geloven! En zie je dat? In die bak rechtsonder is zelfs nog kweetnieoeveel plaats over!! Maar kom, laat mij misschien tot doel stellen dat ik tegen het einde van het jaar 1 bak leegkrijg (zonder natuurlijk die laatste bak bij de overige 5 te proppen ;-))


Ik ben eigenlijk aangenaam verrast dat het helemaal niet zo slecht gesteld is als ik gevreesd had, hoewel sommigen misschien zullen zeggen dat het nog meer dan genoeg is ;-)

Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat dit enkel mijn voorraad nieuwe stofjes is. Ik heb nog zo'n 5 dozen staan die volgepropt zijn met "te recykleren"-stofjes (oude T-shirts, broeken, truien, die wachten om verknipt te worden, ook meteen eens op orde gezet), en nog een grote shoppingtas vol met stofjes die ik zelfs speciaal met dat idee in het achterhoofd gekocht heb in de kringwinkel.

Maar voor de stashbusting gaat het voor mij om nieuwe stofjes, dus laat ons maar daarop concentreren ;-) Dat zal al moeilijk genoeg zijn.

Dit is dus mijn voorraad:


En toen kreeg ik ineens een idee. In plaats van gewoon mee te delen hoeveel verschillende stofjes er uiteindelijk in mijn voorraad zitten (reken er nog 4 bij voor de stofjes waar ik momenteel mee aan het werken ben en nog eens 4 die ik al aan de kant gelegd heb om zaterdag op de bloggersontmoetingsdag te gaan swappen, en die dus niet in deze bakken zitten), maak ik er gewoon een giveaway van! Wie het correcte aantal het nauwkeurigst kan raden, krijgt van mij een handgemaakt cadeautje!
Meedoen kan tot volgende week woensdag (22/01), dan bepaal ik de winnaar.

Veel plezier met tellen! ;-)
22 opmerkingen:

 1. Netjes allemaal en een goed idee dat stashbusting initiatief. Ik ga een gokje wagen : ik denk dat je 167 stofjes hebt.
  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook mee aan stashbusting, en je stofjes sorteren is inderdaad een goed idee. Misschien moet ik dat ook maar eens doen en tellen hoe verslaafd ik ben.
  Mijn gokje: 183

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. en dan tel ik de paddestoelen niet dubbel ;)

   Verwijderen
  2. :-) Ik heb die inderdaad zelf ook als 1 stofje geteld. Misschien moet ik verduidelijken dat het om het aantal verschillende stofjes gaat.

   Verwijderen
 4. Goed idee, maar ik ga er hier toch niet aan beginnen. Ik ben helemaal zot van stofjes. Beginnen tellen is - vrees ik - onbegonnen werk. Oké, het is hier niet zo erg gesteld als bij Toertjes&Pateekes, maar toch ... Hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komaan, een wilde gok dan ;-)

   Nee, gelukkig is het hier nog niet zo erg gesteld. Mijn verzameling verdwijnt in het niets vergeleken met die van Debora. En dan te bedenken dat zij die op 1 jaar tijd verzameld heeft. Ik heb hier 3 jaar over gedaan! :-)

   Verwijderen
 5. Ik dacht zo'n 170 stofjes te zien ;) voor een zelfgemaakt cadeautje doen we altijd graag mee :)
  MamaCin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 160... Grappig, je heb iedereen aan het tellen zo. Valt nog best mee met de voorraad vind ik. Ik zit nu aan 3 dozen en een mand vol met garen en papier spulletjes. Succes met je stashbusting!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie stofjes zitten er tussen! Benieuwd naar wat je er mee gaat doen. Ik wil ook wel eens gokken: 152

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai tof zo jou manier van stoffen indelen. Bij mij liggen ze op katoen, effen tricot, bedrukte ticot en zachte stoffen. Ik doe ook mee, maar aan zoveel kom ik toch niet hoor. Ik denk 151 stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ehhhhh 169.
  Wat een boel hè. Ik durf echt niet te tellen....

  Was zo superleuk om je te ontmoeten vandaag!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het volledig mee eens!! Wat mij betreft, mag dat wel eens vaker!

   Verwijderen
 10. Een gokje: 151.
  Ik herken enkele stofjes die ook in mijn voorraad zitten (en ik ga die niet tellen...).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps, ik doe ook nog graag mee! (als het nog mag. ;-) )
  Eeeeeeuh, ik gok op 158!
  (in ieder geval stof genoeg om ongestoord creatief bezig te zijn!)

  BeantwoordenVerwijderen