vrijdag 31 januari 2014

Slaapzak

Een maand of drie geleden kwam hier een reizend circus aan huis. Ilse van Ettepet had ze op me af gestuurd. En ik heb genoten van hun voorstelling! Tijd om ze verder te laten reizen. Net na nieuwjaar zijn ze richting Duitsland vertrokken, om er een koppel vrienden mee te gaan verrassen. Zij kregen eind oktober hun eerste kindje. De hele meute giraffen, tijgers, beren, paarden, zeehonden, nijlpaarden mag er hun zoontje gaan entertainen. Weliswaar tijdens de nachten, in zijn dromen, want het is een slaapzakje geworden, naar het patroontje uit het grote Singer naaiboek. Zie eens hoe mooi dat voorpand doorloopt! (zucht van gelukzaligheid ;-))Voor de binnenkant bracht ik op het laatste stoffenspektakel in Maastricht (ik geloof niet dat ik daar ooit over geblogd heb) een bijpassende nicky velours mee, in dezelfde kleur als de rits.
De afwerking bovenaan is gedaan zoals ik het kon afleiden op de foto in het boek (veel uitleg staat er in de tekst niet). Vraag me niet wat het nut van het flapje hier nog is. Het dient zelfs niet eens om de rits te verstoppen, want die begint er onder. Ik ben er nog net in geslaagd er een mooi symmetrisch stukje van te maken. Het stofje werd namelijk quasi tot de laatste cm opgebruikt. Het enige figuurtje dat ik er op het einde nog heelhuids uit kreeg, werd gebruikt als flapje voor de rits. Zoals je ziet opent de rits in omgekeerde richting. Dat was geen fout, nee. Ik heb ervaring met kleine jongetjes die zich al snel zelf uit hun slaapzak weten te wurmen ;-) Dit zou ze net iets langer moeten tegenhouden.


Droom zacht, Philipp!

En Ilse, nogmaals een superdikke merci voor het aanleveren van het prachtige stofje!

Status Stashbusting 2014:
Out: 14
In: 27 (ik kocht vorig weekend in het Kruidvat nog een zalige plaid die ik binnenkort ga verknippen tot slaapzak met beentjes)

En vanavond ga ik mij eindelijk nog eens proberen te motiveren om mij achter mijn naaimachine te zetten en er een cadeautje voor de winnares van vorige week van onder uit te toveren... :-)

11 opmerkingen:

 1. o wat een leuke slaapzak. Zo'n leuk cadeautje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh zo mooi!!! Echt prachtig! Zo blij dat je er iets leuks mee gemaakt hebt!
  Die rits hoort zo dus hè. Als je de opening aan de bovenkant doet, prikt hij tegen het kinnetje namelijk.

  Chapeau voor het doorlopende voorpand! Mooi gedaan.
  En foei voor de stashbusting!! Foei! Jij doet gewoon 3 in 1 out!! Het idee was net andersom, had je dat niet goed begrepen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met zo'n prachtig stofje kun je niet anders dan er iets leuks mee maken he. Ideaal voor een klein kindje dacht ik zo. Momenteel nog een beetje op de groei, maar 't is geen al TE warm slaapzakje, zodat het zeker ook in de zomer kan gebruikt worden.

   Ah oei, dat moet ik inderdaad verkeerd begrepen hebben ;-)
   Ik ben wel een inhaalmanoeuvre begonnen en sta momenteel al net voorbij de 2 in 1 uit... (ook al doe ik de berekening voor out wel een beetje op mijn eigen manier) *trots op mezelf* (of toch een heel klein beetje). Ik heb vandaag trouwens nog een zak met oude kledij gekregen van een collega om te recykleren. Dat reken ik maar niet bij nieuwe stofjes...

   Verwijderen
 3. Vreemd patroontje! Maar jij hebt het toch maar goed opgelost. De velours is een leuk idee als binnenstof. Er gaat er eentje zacht en warm slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees gerust! Ik zou er eigenlijk voor onze Jasper ook eentje moeten maken. Die slaapt altijd in slaapzakken die maaaaaaten te groot zijn. Maar soit, de laatste tijd weigert hij toch vaak zijn slaapzak, dus dat heeft niet veel zin meer :-)

   Verwijderen
 4. Ohhh hier gaat zalig in geslapen worden, loopt inderdaad heel mooi door, klassewerk. Ja, vroeger startten de ritsen ook onderaan de slaapzak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, sjieke dinges!!!!
  Die mama gaat heel content zijn, daar ben ik zeker van. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen