woensdag 7 mei 2014

Picknick op de Bijen- en orchideeëndag

Regionaal Landschap Zuid-Hageland zette zondag in het domein van Kwabeek in Boutersem de bijtjes en orchideeën in de bloemetjes. Startend met een heerlijke lentepicknick onder een stralend lentezonnetje. Kon ik eindelijk voor het eerst dit jaar mijn picknickdekentje boven halen! :-)


Het picknickdekentje maakte ik vorig jaar al, op basis van het Zo Geknipt-boek, maar geraakte tot nu toe nog niet geblogd. Ik koos er wel voor om de volledige breedte van mijn stof te gebruiken en het zo groot mogelijk te maken. Het stofje leek me ideaal voor een picknick in het gras en werd er dan ook speciaal voor uitgekozen op het stoffenspektakel in Namen vorig jaar. Voor de onderkant koos ik een waterafstotende groene stof, voor geval het gras nog wat vochtig zou zijn.

Hier nog wat binnenfotootjes. Vandaag is het jammer genoeg niet het ideale weer voor buitenfoto's,

Pedro wou voor de gelegenheid nog wel eens poseren.maar zondag was het dat gelukkig wel op de bijen- en orchideeëndag!

Ik mocht er de kindjes helpen met het maken van kaarsjes uit bijenwas.


terwijl de jongens naar hartelust konden klimmen...


of voorbereidingen treffen voor het maken van een bijenhotel...


En ook de (vier ;-)) Boutersemse  reuzen waren aanwezig!


5 opmerkingen:

 1. Wat een fijne dag was het! Leuk je eindelijk te mogen ontmoeten. Enne ... ondertussen zijn er blijkbaar echt wel 4 reuzen: Balder (vader), Nana (moeder), Robke (zoon) en Lander (neefje --> het nieuwe Boutersemse bier draagt dezelfde naam).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik had kunnen weten dat jij de eerste zou zijn om te reageren :-)
   Ik vond het ook heel leuk om je te ontmoeten! Ik had graag wat meer tijd voor een babbel gehad. En ik moet zeggen: ik schaam me nog altijd dood dat het zo lang duurde eer ik doorhad wie je was, terwijl dat omgekeerd precies zo vlot ging :-)

   Verwijderen
  2. Ik lees het nu ook net in het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140506_01094387

   Verwijderen
 2. Zo gezellig op je prachtige picknickdekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n dag! En extra met zo'n mooie deken.

  BeantwoordenVerwijderen