maandag 19 mei 2014

Moederdag 2014

Moederdag... Sinds 2011 is het ook voor mij een dag geworden om naar uit te kijken.
En nu Willem in het eerste kleuterklasje zit, hoort daar voor het eerst ook een voorgedragen versje bij. Daar krijg je toch wel traantjes van geluk van in de ogen.

"Rood, geel, blauw,
ik hou van jou.
Groen, geel, rood,
ik kruip op jouw schoot
Rood, geel, groen,
ik geef je een ..."

Voor wie nu, net als ikzelf, dacht dat hier "zoen" zou volgen, had Willem een verrassing, want hij gaf me een "kus". :-) Samen met een hele mooie zelfgemaakte halsketting.

Maar ook in de creche hebben ze aan de mama's gedacht. Jasper bezorgde me een lief hartje, met zijn foto op, dat nu op een mooi plaatsje in huis ophangt.


Nu ook onze eigen mama's allebei hun cadeautjes ontvangen hebben, kan ik eindelijk ook laten zien wat wij voor hen gemaakt hebben. Ik zeg "wij", want zowel mijn man als ik hebben ons best gedaan iets handgemaakts uit onze hoed te toveren.

Mijn man maakte voor het eerst zelf pralientjes, 2 verschillende soorten, zowel van vorm als van vulling! Een heel geslaagde poging als je't mij vraagt!En ook voormij werd het een primeur: ik maakte voor het eerst pannenlappen, 2 setjes. Omdat ik er weer nogal last minute aan begonnen was, zijn ook daar de helpende handen van manlief van pas gekomen. Het patroontje komt uit het Grote Singer Naaiboek. Voor de vulling gebruikte ik de vulling van een kapot verzorgingskussen, dat een stuk dikker was (en mij lijkt dus ook hittebestendiger) dan de voorraad die ik ooit op een stoffenspektakel kocht.


De mama's leken toch allebei heel blij met hun kadootjes en dat doet toch altijd weer plezier!

Status Stashbusting 2014:
Out: 26
In: 40

2 opmerkingen:

  1. Leuk zoveel handgemaakte cadeautjes! Bij Hexagoon verkopen ze trouwens hittebestendige tussenvoering aan de lopende meter. Aan pralines wil ik mij ook eens wagen. De vormpjes liggen klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer geslaagd die pannenlappen!! Knappe combinatie van de stof met de biais.
    Hmmm, pralines, zo tijdens de naailes gaat er ook wel eentje in hoor (hint ;-) ).

    BeantwoordenVerwijderen