woensdag 5 juni 2013

Debby's eerste eitje

Vanaf nu moeten we voor eitjes voor al ons gebak niet ver meer lopen, want ons Debby heeft haar allereerste eitje gelegd!


Hoe we nu weten of het van Debby of van Kelly komt, wel dat heb ik zelf pas deze week bijgeleerd. De kleur van de schaal hangt blijkbaar samen met het ras van de kip. Kippen met witte oorlellen leggen over het algemeen witte eieren, kippen met roze oorlellen bruine. Aangezien Debby rozere/bruinere oorlellen heeft, zijn we er bijna zeker van dat dit haar eitje is (ook omdat ze al duidelijk een paar dagen op iets zat te broeden ;-)). We verwachten dus binnenkort ook een wit eitje als ons Kelly er ook eens aan begint, want zij heeft duidelijk veel wittere oorlellen. Het zou wel makkelijk zijn als we weten van wie welke eitjes zijn... :-)


Beide kippetjes zijn op die paar weken tijd al heel goeie speelkameraadjes voor de kindjes geworden. Ik denk dat de kindjes de kippen niet meer zouden kunnen missen, maar omgekeerd ook niet. We moeten er zelfs al op letten dat we altijd goed de schuifdeur dichtdoen, want ze zijn al zo tam dat ze ons gewoon naar binnen volgen, de keuken in. Ja, voorlopig krijgen ze nog de volledige tuin als speelterrein :-) maar daar komt binnenkort verandering in...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten