donderdag 6 juni 2013

Takkenwal

Tot nu toe kregen ons kippetjes altijd de volledige vrijheid om de hele tuin rond te lopen. Alles is goed afgesloten, dus ze kunnen nergens heen. Maar nu de zomer eraan komt en de kindjes vaker buitenspelen, is die natuurlijke bemesting van het gazon iets minder... euhm... wenselijk, laat ons zeggen. Vandaar dat we met ons snoeiafval een takkenwal in elkaar geknutseld hebben, zodat het terrein van de kippen zich vanaf nu beperkt tot het stuk achter de wand en dat we het stuk moestuin makkelijk kunnen openstellen tijdens de winter, wanneer er toch niets groeit.


Het kippenhok op de foto heeft mijn ventje destijds helemaal zelf voor ons Marie en Louise in elkaar geknutseld! Rechts zie je nog de afsluiting voor de moestuin die we twee jaar geleden met ons snoeiafval in elkaar gevlochten hebben. Nu begint ze helemaal te versterven en scheef te hangen, dus binnenkort gaan we ook daarvoor nog op zoek naar een alternatief.
Maar eerst de takkenwal dus. De palen werden op ongeveer een meter afstand van elkaar in de grond geslagen, tot op een hoogte van 2 meter en met een breedte van ongeveer 35cm. Willem hielp met heel veel plezier met het vullen.


En dit is het resultaat:

Er is nog wel wat plaats en de takken zullen met tijd ook wel zakken, dus we kunnen gerust nog even verder gaan met het snoeien van de haag.

En daarnaast hebben we ook de schutting nog wat opgevrolijkt met kleurrijke bloemetjes:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten