donderdag 4 april 2013

Huwelijkspaaseitjes

Je schoonbroer en -zus trouwen. Je wilt hen een goe centje bezorgen, maar je wilt dat niet zomaar in een envelop in hun handen steken of op hun rekening overschrijven. Het mag wel wat origineler zijn.

Hmmms... ze trouwen op paaszaterdag... Eitjes! Gouden eitjes!

Dus: men neme... 10 verse eitjes:


Prik er aan de ene kant een klein gaatje in met een naald, en aan de andere kant een iets groter gaatje (je moet er uiteindelijk wel de briefjes doorkrijgen). Je kunt met een satestokje al eens door het ei gaan, dan gaan de vliezen en de dooier al kapot, wat het uitblazen vergemakkelijkt. En nu... alles geven tot je het voelt prikken onder je oren ;-) (als je dat prikken niet voelt en dat toch eens wil ervaren, probeer dan maar eens door het grootste gat te blazen en het door het kleinste gat eruit te krijgen :-p)
Spoel ze nog eens met water om te vermijden dat ze gaan stinken en blaas opnieuw uit.
Wees nu niet te enthousiast en steek de briefjes er nog niet in, want anders krijgt ge ... euhm ... ja, gekleurde briefjes he.


Je neemt 5 oude bokaaltjes, ruim genoeg om de eitjes door de opening te krijgen en diep genoeg om ze volledig onder te kunnen duwen (ik liet de eitjes rustig vollopen en hield ze onder met een lepel). Vul ze met kokend water en een goeie geut azijn, samen met de gewenste kleurstoffen. Ik had hier blauw, rood, groen, geel en oranje. Vandaar ook de 10 eitjes, dan had ik er net van elke kleur 2.


Na een vijftal minuutjes haal je de eerste reeks eruit en doe je hetzelfde met de tweede reeks. Laat ze goed drogen


Nu is het moment gekomen om er al je centjes in te steken...


Daarna neem je een (metalen, geen echte, he) kip, maak er een nestje met wat raffia of iets gelijkaardigs in en vul het nestje met de eitjes. Doe er nog een schoon plastiekske rond, een mooie grote strik en je kunt met je gouden eitjes richting trouwfeest vertrekken :-)


Jammer genoeg was dat laatste nogal last-minute gedaan en ben ik stomweg vergeten de finale foto te trekken.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ik heb een koppeltje al eens een boom met geldvlinders cadeau gedaan. Van een bevriende bakker kregen wij op ons huwelijk een taart met (in plastic verpakte)centjes erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een creatief idee! Ben je wel even zoet mee geweest, neem ik aan.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk verzonnen. Die had ik nog nooit gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk idee !!!
  enneuh.. ik sta niet in een tijdschrift hoor Karolien hihi
  ik heb gewoon mn omhaakte engeltje OP een tijdschrift gelegd en toen een foto genomen
  LOL
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee! Ook zonder de laatste foto krijgen we er een heel goed beeld van! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen