maandag 15 april 2013

Zwemzakje

Fiew... dit was een projectje van lange adem... en ik ben eigenlijk blij dat hij eindelijk afgeraakt is, de zwemzak voor ons Willempje. Niet dat hij nu zo dringend een zwemzak nodig had. Hij is nog net geen 2,5 jaar :-) Hij is wel al een paar keer met ons mee gaan zwemmen is, o.a. op de familiezwemdag in Sportoase georganiseerd door de gemeente, maar tot nu toe verdwenen zijn spulletjes gewoon bij de onze in de grote zak.

Ik was vol goeie moed aan dit januari-projectje voor de Zo Geknipt Sew Along begonnen, maar al bij de eerste stapjes struikelde ik: leuke stofjes vinden... Ik wou iets gebruiken met een leuke kinderprint, dat paste voor een zwemzak, maar nergens vond ik iets dat mij aanstond.
Uiteindelijk ben ik voor dit licht visjesstofje gegaan (gevonden in Le Chien Vert in Brussel), het was tenslotte een zwemzakje, dus visjes passen daar wel bij. Ik zag al helemaal voor me hoe de zak over de grond zou gesleept worden of ergens in een hoekje gegooid, dus de onderkant mocht wel iets steviger zijn. Het is een canvasstof geworden die me een beetje aan een strandstoel doet denken of aan die windschermen op het strand.... De stof voor het voorzakje had ik ooit in de IKEA in de koopjeshoek meegescharreld. De binnenkant is een bijpassend waterafstotend KW-stofje uit de koopjeshoek (les puces) van de Chien Vert. Het touw werd gerecupereerd van een gelijkaardig simpel zakje met reclame op.

Ik had al vrij snel na aankoop de stofjes op maat geknipt, en toen bleef het ineens stilliggen. Op het stoffenspektakel in Namen ben ik natuurlijk zoveel leukere stofjes tegengekomen, maar ik had al alles geknipt, dus ik zou ook met deze keuze verder gaan.
Op de Sew Along zag ik intussen het ene na het andere geslaagde zwemzakje passeren. Wat me uiteindelijk voldoende moed gaf om de draad terug op te pikken. Op een rustige avond werkte ik dan ook in één keer het volledige voorzakje af.
Maar toen bleef het opnieuw stilliggen. Andere projectjes kregen voorrang.

Na verloop van tijd besliste ik het maar mee te nemen naar de naailes en daar tussendoor wat verder te doen. Meestal duurden de vrije momenten amper 5 min, dus tegen dat ik goed en wel mijn gerief erbij gepakt had en gelezen had wat ik moest doen, kon ik het alweer aan de kant leggen. Geen goed idee dus :-)
Nu, enkele weken geleden stikte ik alles ineens en werkte de volledige zak verder af. Op één avond, dus zo heel veel werk was het uiteindelijk niet. En nu, vandaag, heb ik het eindelijk ook aangedurfd om de nestelogen erin te slaan en het touw erdoor te rijgen. Een paar fotootjes en voila, ik kan jullie eindelijk het resultaat laten zien:


Vele "eerste keren" met dit zakje, dus ik heb weer heel veel bijgeleerd. Zo had ik nog nooit een ritszakje gemaakt, laat staan een gewone rits ingenaaid. Dit is ook de allereerste keer dat ik me met de hamer op nestelogen mocht uitleven.
Op aanraden van Sanne & Riet heb ik er een koordstopper tussengestopt om het koord op peutermaat aan te passen, dus de volgende keer dat we met de hele familie gaan zwemmen, kan Willem trots zijn eigen zakje op zijn rug dragen.5 opmerkingen:

 1. Ziet er heel leuk uit. Het is inderdaad een werkje deze tas. Maar het zal ook veel voldoening geven nu hij af is. Missie geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke combi's van stof. Daar kan Willem mee gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een echte zwemzak voor een echte (kleine) kerel! Dat vissenstofje vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willem mag trots zijn op zijn mama en zijn mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave zwemtas! Goed dat je doorgezet hebt, het was zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen