woensdag 17 april 2013

Mijn eerste babyjurkje - bis

In de laatste zinnetjes van mijn blogbericht over mijn eerste babyjurkje uitte ik de hoop "dat het meisje en haar mama het mooi zouden vinden. En vooral: dat het haar paste!" Dat eerste bleek helemaal geen probleem (oef!), het tweede jammer genoeg wel...

Ook al stond er op het patroontje dat het normaal voor kindjes tussen 12 en 18 maand zou moeten passen, het bleek toch te klein uitgevallen voor dit meisje dat net 1 jaar werd. Vooral de armsgaten bleken te klein. Misschien deels ook omdat het weer niet toeliet het te dragen zonder een body'ke en een Tshirtje eronder.


Maar geen probleem! Op 3 avonden tijd werd een nieuw kleedje in elkaar genaaid: een iets langer kleedje met een bredere hals en grotere armsgaten.

Omdat ik niet graag twee keer echt *exact* hetzelfde maak, voerde ik een paar kleine variaties door: ik werkte deze keer de onderkant af met een wit lintje ipv een bloemetjessierstiksel (omdat ook het broekje en het T-shirtje die ze eronder zou dragen, in het wit zouden zijn) en ik gebruikte gewone (bloemetjes)knopen ipv hamerdrukknopen om de kraag en het hart van de bloem af te werken.
En hier is ze dan: het feestbeest in haar feestjurk! Zeg nu zelf: wat een prinsesje!! :-) Proficiat met je eerste verjaardag, kleine meid!


Met dank aan de mama voor de leuke fotootjes!

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan! En ja, het is moeilijk om voor anderen iets te maken op maat zonder de maten te kennen... Heb het ook al ondervonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah wat een schatje in haar mooie voorjaarsjurk! Het is echt prachtig geworden dus je hebt wel eer van al het werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een dotje !! Het jurkje staat haar beeldig ! Heel tof met die bloemetjesknoopjes, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kindje in een mooi kleedje, prachtig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen