donderdag 11 december 2014

Hoe nesteldrang tot een kersthangertje leidde...

Hoogzwangere vrouwen en mama's weten er alles van. Men zegt zelfs dat het een verdoken aankondiging van de geboorte is. Tijdens de laatste maand van de zwangerschap slaat het virus onverwacht toe: ineens moet het hele huis van boven tot onder schoongemaakt worden. Alles moet netjes opgeruimd en spik-en-span zijn voor als de baby komt... Ze hebben er zelfs een naam voor: nesteldrang.

Af en toe vroeg er me wel eens iemand "En? Nog niet aan't opruimen geslagen?". Nee, ik had er totaal geen last van... Tot nu... NAdat de baby geboren is en vanaf het moment dat ik terug thuis kwam, is het ineens keihard toegeslagen. Ja, helaas, ik leid aan postnatale nesteldrang... Alsof het ineens van levensbelang is dat het hele huis netjes in orde is. Alsof het de baby ook maar iets kan schelen dat het raam waarnaast ze ligt niet proper gewassen is, of dat de hobbykamer en de logeerkamer een grote puinhoop zijn, of dat er nog een doos of 5 naast haar bedje staan... Nee, haar kan het niets schelen, maar mij wel. En dus geef ik er maar aan toe.

Bij die schoonmaakwoede kwam ik ineens dit "zelfbouwpakketje" tegen.Het werd vorig jaar meegeleverd met de stof voor het kerstkleedje op verzoek dat ik toen maakte en was sinsdien ergens in een kast uit het zicht geraakt. Even tijd voor een opruimpauze en een naai-/knutselmomentje :-)

Ik gaf een beetje mijn eigen draai aan de instructies. Waarom zou ik namelijk het sterretje op het vilt vastlijmen (met het risico op lijmvlekken of dat de lijm niet goed houdt) als ik het ook netjes kan vaststikken? Of waarom zou ik het hartje met de hand met een festonsteek vastnaaien, als die steek standaard op mijn naaimachine staat?

Zie eens wat een schattig hangertje je tevoorschijn tovert als je alle onderdelen uit de bovenstaande foto combineert tot een mooi geheel?Al bij al nog een geluk dat het schoonmaakvirus nog net op tijd toegeslagen is om voor dit mooie kersthangertje in de kerstboom te zorgen!

6 opmerkingen:

 1. Hoe gezellig! Oh ja, en de kerstboom. Die moet ik opzetten. Nu!
  Ik heb jammergenoeg nooit opruimdrang gehad toen ik zwanger was. En ik zat er zó op te wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dus ook niet, maar wel er na. 't Is wel in fases... Sommige dagen ben ik gewoon zo lui dat er niets uit mijn handen komt. Intussen zijn al 2 kamers volledig onder handen genomen en hebben die nu een status van "in orde" (lees: het mag terug gezien worden) :-)

   Verwijderen
 2. heel mooi . Ik heb helaas geen nestdrang gehad. Mijn dochter kwam 14 jaar 2 maand te vroeg op deze wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke hanger! Je hebt het druk de laatste tijd lijkt het (met bloggen tenminste). Ben je nog met zwangerschapsverlof? Lekker zo veel tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, tot eind februari... Ik sta inderdaad op "actief" ;-)
   Het is echt zalig zoveel tijd te hebben. Gelukkig slaapt Lieselot goed ;-)

   Verwijderen