vrijdag 6 december 2013

Charlie


Zie die aapjesstofjes daar eens blinken...

... al een half jaar lang.
Ongeduldig aan't wachten om herwerkt te worden tot dit Charlie shirtje.

Omwille van de recykleerveertiendaagse is het in november niet meer geblogd geraakt, maar dit werd mijn UFO voor vorige maand: een Charlie voor Willems 3e verjaardag!

2 jongetjes in huis, dus er werden ook meteen 2 kleurtjes voorzien.

Ik had al zoveel mooie resultaten gezien en ik begon dan ook met volle goesting aan mijn allereerste Charlie!
Omdat ik nog niet goed kon inschatten hoe groot de maten zijn, maakte ik een "testje" op de kleinste maat (maat 92). Als het voor de oudste niet meer past, dan zeker nog voor de jongste, dus dan kan ik mijn tweede versie naargelang voor wie het het beste past, aanpassen naar de grotere of kleinere versie. En met de wintermaanden in het vooruitzicht, koos ik vanzelfsprekend voor de versie met de lange mouwen. Dit is echt een zalig patroontje, heel goed uitgewerkt. Er kan gewoon niets fout gaan. Als je natuurlijk fris genoeg bent op het moment dat je het patroontje uitknipt. Ik heb in het begin wel wat gesukkeld met de zwarte en groene lijntjes op het patroon. In plaats van netjes op de groene lijnen te knippen, was ik al begonnen op de zwarte (ahja, waarvoor dienden die anders?). Maar al snel bleek dat er iets niet klopte. Ik plakte alles terug aan elkaar en knipte opnieuw, nu op de groene en pas toen werd duidelijk waarvoor die zwarte lijnen dienden... Om ervoor te zorgen dat de vier patroondelen netjes aan elkaar geplakt werden, moesten die zwarte lijnen mooi overeen komen.

Nu, eens deze eerste stap overwonnen, ging alles heel vlotjes. 
De Charlie werd gevoerd met een donkerbruine tricot en ook de mouw- en tailleboordjes werden uit diezelfde tricot gemaakt (dus niet uit boordstof). Dit was echt een plezier om te maken en ik ben ontzettend blij met het resultaat!


De gele versie wordt toch een maatje groter, want hoewel Willem normaal wel een 92 heeft, is deze toch een beetje aan de kleine kant. Ideaal dus voor Jasper.
Wil je al eens piepen hoe de gele versie er binnenkort zal uitzien, neem dan vlug een kijkje hier bij Pieke Wieke.

5 opmerkingen:

 1. Mooi !
  Ik zie zowiezo graag groen en de Charlie is een topmodel hé!
  (ik wou dat mijn gruttekes er nog in pasten, maar het zijn drie 'reuzekes', de jongste van nog net geen negen heeft maat 158 nodig...)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh die aapkes zijn toch zo mooi hè.
  Supercharlie heb je gemaakt! Ik heb het patroon ook al heeeel lang liggen, maar nog steeds niet gemaakt... Shame on me...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best een maatje groter maken als je er ooit aan begint. Ik heb nu de 92 gemaakt, maar dat komt eigenlijk maar overeen met een 86. Hoewel ik het voor Willem gemaakt heb, zit het wat te strak voor hem. Jasper draagt het nu en het zit hem als gegoten!

   Verwijderen