woensdag 28 januari 2015

Bye bye stashbusting

En toen gebeurde het ineens... Ik heb het bijna niet zien aankomen...

Na al mijn moeite van vorig jaar om mijn stoffenvoorraad te verminderen (wat trouwens ook niet al te best verliep), staat hier ineens een dubbele hoeveelheid voor mijn neus...  Ben ik echt in de stoffenhemel terechtgekomen? Of is het allemaal maar een droom? Schud je me misschien even wakker?

Links: Mijn vroegere stoffenvoorraad
Midden: Waar mijn man mee thuis kwam
Rechts: Mijn huidige stoffenvoorraad
Toen ik op 2dehands een aanbieding zag van iemand die haar volledige stoffenvoorraad te koop zette omdat ze naar het buitenland zou verhuizen en daartussen heel wat leuke stofjes zag zitten, deed ik meteen een bod. Na haar persoonlijk gecontacteerd te hebben, maakten we een afspraak om ze op te pikken. Mijn ventje was zo lief zijn middagpauze op te offeren om naar Brussel te rijden en kwam thuis met zijn koffer afgeladen vol...

Een hele dag ben ik bezig geweest met het uitsorteren, mijn eigen voorraad te herschikken en telkens te dromen over wat ik met een bepaald stofje zou maken. Dat was al een plezier op zich :-)
Met dit als uiteindelijk resultaat:

Van links naar rechts en van boven naar onder:
1) Katoentjes met basiskleur geel, beige en grijs
2) Katoentjes met basiskleur wit
3) Katoentjes met basiskleur roze, paars, oranje, rood en zwart
4) Katoentjes met basiskleur blauw en groen
5) Veelkleurige katoentjes
6) Boordstof, KW- en andere waterdichte stof en voering voor bv. rokken
7) Fleece, sweaterstof en een pelske
8) Tricot, dikke en dunne
9) "Speciale" stofjes, niet onder te brengen in een van de andere categorieen
10) Canvas, vnl. IKEA
11) Zwaarder katoenen stoffen en wollen dekentjes
12) Stof voor broeken, jeans, en een paar andere

En dan heb ik daarnaast nog een doos met flanellekes, ribtricot, zebravelleke, ... die niet meer in mijn bakken geraakten.


Naast de beloofde 5 overvolle bakken met katoentjes, jersey, wol, jeans en nog veel meer, vooral Afrikaansgetinte stofjes, gaf die lieve mevrouw ook nog een hele zak met kleren mee waarvan ze de stofjes te mooi vond om ze zomaar weg te doen (gelijk had ze!), met de bedoeling ze te recyKleren. Toevallig waren een deel van die kleren perfect mijn maat. Het waren niet meteen de kleren waar ik zelf in de winkel naar zou grijpen, maar ik moet toegeven dat ze me wel staan: hoera, uitbreiding van de kleerkast!

De kleren die richting recyKleerstapel verdwenen
Ze gaf ook een kaphanddoek mee die ze (vermoed ik) zelfgemaakt had en een prachtige quilt van patchwork die nu op onze zetel ligt te pronken...


Als ik het label op de rollen mag geloven, beschik ik nu eveneens over zo'n 194m grijze en witte kant. Hoe kan een mens dat in zijn leven ooit opkrijgen? :-)


En dat is nog lang niet alles! Toen ze vroeg of ik iets met wol zou kunnen doen en ze dat ook mocht mee geven, antwoordde mijn man "ja, dat mag" met in het achterhoofd voornamelijk mijn opmerking dat ik met de kindjes eens een namiddagje pomponnetjes wou maken maar geen wol had. Dus gaf ze ook nog eens een volle zak met wol mee, maar nu kan ik wel duizend pomponnetjes maken!

 
Of wil iemand mij leren haken of breien?
Hmmms, da's misschien gevaarlijk, stel dat ik het te leuk vind en ik nog eens met een nieuwe hobby, met bijhorende nieuwe verzameling, begin... Laat maar :-)

20 opmerkingen:

 1. Plezant joh, zo een voorraadje om uit te kiezen. Als je dan iets in je hoofd haalt, heb je vast het gepaste stofje en wolletje in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of misschien net niet. Ik heb bv op dit moment niet zo veel kinderstofjes, of als je dan iets maakt met twee kleuren, dan heb je net niet die kleur die bij dat stofje past dat je wou gebruiken. Of dan beschik je weer niet over de juiste hoeveelheid. Veel stofjes zijn minder dan een meter lang: als ik dus een kleedje wil maken, zit ik al in de problemen...
   Voor de naailes dit semester is het thema "sportief". Ik moet al serieus gaan denken welk stofje in mijn voorraad daartoe zou kunnen dienen en wat ik er dan wel uit zou kunnen maken. Ik zou graag een yoga-broek maken, maar welke stof gebruik je daarvoor best?

   Verwijderen
  2. tricot voor de yoga! en wat een stoffenhemel! ik ben een ienieminie beetje jaloers :-)

   Verwijderen
 2. Waw seg, wat een vondst! Met de recylceerstapel kan je direct volgende week aan de slag (KCW) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haken kan ik je trouwens wel leren, als je toch van gedacht zou veranderen :-)

   Verwijderen
  2. Ja, inderdaad! Volgende week kan ik met de recykleerstapel aan de slag. Hoewel ik dan weer analyse-paralyse zal hebben waarschijnlijk, om te beslissen wat ik wil gebruiken en wat ik wil maken... Ik heb op dit moment nog totaal geen idee....

   Hmmms, verleidelijk... Jij wou toch ook al graag eens langskomen voor een naainamiddagje he?

   Verwijderen
  3. ja, dat zou wel eens leuk zijn, ook om eens wat andere blogsters 'in het echt' te leren kennen :-) die analyse-paralyse is ook zo herkenbaar, ik kan zoveel tijd verliezen met beslissen wat ik met welke stof/wol ga maken

   Verwijderen
 3. Amaai, dat is inderdaad de stoffenhemel, echt om jaloers op te worden! Daar ga je nog heel veel plezier aan beleven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een droom voor mij en vele anderen als ik die foto's zie!Geniet er maar van,om naar te kijken,te voelen en van alles mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en al die stofkes! Super geweldig!!! Ik moet mij nu inhouden om ook niet direkt op tweedehands te gaan kijken.... maar eerst eens zorgen dat mijn zolder nog eens in opgeruimde toestand geraakt, na verhuis van dingen van mijn vorige naaikamer, die nu zoon kamer gaat worden... Geniet ervan (dat zal wel lukken zeker hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ok, je mag in het clubje van Sarah (khadetjes) en Debora (Toertjes)... Ik denk trouwens dat ik daar ook bij hoor! :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, heerlijk, het is duidelijk, je hebt je uitgeleefd met het uitsorteren. :-)
  Ik word er blij van om te lezen hoe content jij met je buit bent!!!
  Ongetwijfeld trakteer je ons snel op prachtige maaksels, ik ben al heel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen