woensdag 9 oktober 2013

Loic voor Willem

Elke keer als ik weer de kans krijg een boekenwinkel binnen te stappen, zie ik weer heel wat nieuwe naaiboeken naar me lonken. Ze schieten als het ware als paddestoelen uit de grond de laatste tijd. Omdat ik vaak teleurgesteld ben door het aantal jongenspatroontjes in de boeken leende ik ook "Zelfgemaakte kleertjes" eerst uit in onze bibliotheek, zodat ik het eens op mijn gemak kon doorbladeren. Ook hier hetzelfde verhaal. Al bij al slechts drie patroontjes voor jongetjes (een hemdje, een broekje en een jasje), al de rest is voor meisjes. Maar het hemdje (Loic) leek me wel heel leuk, vooral met het speciale mao-kraagje, dus nam ik het kleinste patroontje over en zette me achter de naaimachine, met een stofje dat ik tijdens de solden in Habiba (Leuven) aan halve prijs op de kop heb kunnen tikken. Anders had ik het waarschijnlijk nooit meegebracht (ik heb nogal schrik om in al te dure stofjes te knippen en het te verprutsen) en dat zou zonde geweest zijn.

Ik was best tevreden met mijn allereerste zelfgemaakte hemdje.


Een paar details...

- Het borstzakje

Zie eens hoe mooi het borstzakje doorloopt, je ziet het bijna niet he ;-)

- Het Mao-kraagje


- De achterkant (met beleg en plooitjes)


Van stijl eens iets totaal anders dan wat Willem gewend is te dragen, maar een eerste vlugge pasbeurt liet zien dat hij er best wel mee stond. Gelukkig maar! Nu nog een bijpassend jasje en broekje, maar dat zal voor een volgende uitleenbeurt uit de bib zijn. Mijn termijn is voorbij.
 

4 opmerkingen:

 1. Mooi! Dat stofje heb ik ook, in 2 versies zelfs. Ze komen van bij Max Bloch en daar valt de prijs wel mee (€8 - € 9/m). Ik vermoed dat de dame van Habiba daar ook inkoopt, want ik zag bij haar al vaker stofjes die ik in Brussel ook zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had het voorrecht om dit hemdje in het echt te zien!
  Nog steeds prachtig, al had ik toch gehoopt op een foto op model joh. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat mooi gedaan! Stofje is ook zalig! In het boek Homemade Mini Couture (uigegeven bij Lannoo) zijn de helft van de patroontjes voor jongens tot 10 jaar en er staan een paar echte leuke dingen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk!! Knap gedaan, wil ik ook nog eens kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen