woensdag 16 januari 2013

Multifunctioneel luierzakje voor Hannah

Op een donkere winteravond, ongeveer een jaar geleden, kwam ik 's avonds laat van de naailes teruggefietst. Net op het moment dat de buurvrouw terugkwam van een vergadering. In haar handen hield ze een prachtig restje stof dat ze van iemand meegekregen had: één lange lap van ongeveer een meter breed en wel 5 meter lang. "Nu da gij naailes volgt, zult gij daar zeker wel iets mee kunnen doen, he... Gordijntjes voor de kinderkamer of zo". Ewel ja, zij maar zeker dat ik daar iets mee kan doen! Ale, bekijk dat stofje nu eens... Zo schoon. Dat smeekt toch gewoon om baby'tjes!


Al die tijd werd er maar geen enkel meisje geboren, maar nu is ze er eindelijk, de kleine Hannah, en ik kan er voor het eerst iets mee aanvangen. Ik dacht eerst aan dit luierzakje van Mme Zsazsa, maar dat kwam maar niet goed met de applicaties, dus maakte ik er naar eigen ontwerp een multifunctioneel luierzakje van. Eentje met drie vakjes: eentje voor de luiers, eentje voor de poepzalf (of baby-olie) en eentje voor de vochtige doekjes (of gewoon voor veel luiers natuurlijk).


Het sluit over de volledige lengte met velcro, een strip per vakje. En wat een gelukkig toeval dat het bloemetje net mooi in het midden op de achterkant valt!


Doordat het langwerpig is, past het perfect in de meeste grote luiertassen. En als je het niet gebruikt, dan vouw je het toch gewoon netjes in 3. Dan neem het helemaal niet veel plaats in je kast in.Zondag mocht het netjes ingepakt mee naar Hannahs eerste feestje: haar babyborrel.

Eens denken wat ik nog met dit stofje zou kunnen maken... Ideetjes?

3 opmerkingen: