woensdag 4 februari 2015

KCW #1: Niet-zelfgebreide wanten

Het thema van de Kids Clothes Week dit seizoen is helemaal mijn ding! Tijd om mijn recyKleerstapel aan te pakken!

Op dag 1 heb ik niet genaaid, maar heb ik wel mijn recyKleerstapel uitgesorteerd, kleur bij kleur, soort bij soort, ondertussen brainstormend over wat ik deze week kon maken. Veel ideetjes, maar niet altijd allemaal voor kinderen en laat dat nu net de bedoeling van de Kids Clothes Week zijn.

Ik ben intussen aan een groot project voor deze week begonnen, maar waarschijnlijk zul je daar pas op dag 7 het resultaat van zien. Vandaag maakte ik echter even een tussendoortje dat perfect in het thema past.

Jaspers handschoenen waren hoogdringend aan vervanging toe en dus pakte ik er het Minimi-boek bij, samen met een sweater uit de stapel die met deze aankoop meegekomen is, zocht er een bijpassend kleurtje T-shirt bij voor de voering en maakte ze gewoon zelf: niet-zelfgebreide wantjes.


Bij het boek zitten al een aantal uitgeknipte patroontjes bij in stevig kartonpapier. Heel handig. Je hoeft ze alleen maar op je kledingstuk te leggen en uit te knippen. Ik knipte de 4 handjes voor zowel de buitenstof als de voering uit de mouwen.Aangezien de boorden al netjes afgewerkt zijn, hoef je alleen maar even rondom rond telkens 2 delen aan elkaar te stikken, de voering in de buitenstof te steken en nog even aan de pols vaststikken en AF! Zo snel gaat dat! :-)Ik kleefde er maar meteen een labeltje met zijn naam in, want je weet hoe snel een kind zijn wanten kwijt geraakt... Nu, met zo'n gerecyKleerd exemplaar is dat meteen al een stuk minder erg.
Straks eens passen of ze wel ok zijn qua grootte (misschien volgt seffes nog een 'aan'-foto). Warm genoeg zullen ze zeker wel zijn!


Hups, en nu terug verderwerken aan mijn groot project!


Stof: 
Trui: De gulle schenkster
T-shirt: Een andere gulle schenkster: van onze kuisvrouw op het werk gekregen, die weet dat ze niet langer haar oude kledij mag weggooien ;-) Hier waren enkel een paar ieniemienie-spatjes op, van bleekmiddel vermoed ik, voor de rest in perfecte staat.

Patroon: "MINIMI - Naai hippe kinderkledij uit je eigen garderobe"
Tijd: half uurtje

10 opmerkingen:

 1. leuk! heb ik hier ook zo'n plan liggen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof gedaan! Ben zo benieuwd naar je grote project!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk resultaat!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof gedaan en zo maak je van oude spullen iets geheels nieuws

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb ik je al bedankt voor het leuke kaartjes en de knoopjes? Wat een verrassing! Zo out of the blue iets krijgen voor je verjaardag is GEWELDIG leuk! Merci!!! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey, ik heb je zonet genomineerd voor de Liebster Award! Wil je weten wat dit inhoudt, ga dan eens kijken op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Neem gauw een kijkje op mijn blog: http://dewereldvansazul.blogspot.nl/2015/04/liebster-award.html
  Succes! Ik ben benieuwd naar je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen