dinsdag 12 februari 2013

Menina voor een menina

Oftewel... een tasje voor een klein meisje... Ale, eigenlijk niet zoooo klein meer, want het meisje in kwestie wordt dit weekend al 7 jaar en is dus al een flinke dame!
Drrrrrrrrrrrringgggg.... cadeautjesalarm!
Waarmee doe je een meisje van 7 het meest plezier? Ik gokte op het Menina-tasje uit 'Zo geknipt'. Na de twee babyjasjes is dit het tweede receptje dat ik uitprobeer.
In mijn kast lag al een tijdje dit Eivor Leva stofje uit de Ikea op een mooi projectje te wachten. Echt een superleuk stofje om mee te werken: je hoeft er maar naar te kijken en je wordt er al helemaal vrolijk van. Aangezien de figuren niet altijd in dezelfde richting staan, was het een beetje mikken om er een paar leuke figuren uit te selecteren die rechtop staan, zowel voor de voor- als voor de achterkant. Daarbij had ik wel rekening gehouden met de naadwaarde die er nog vanaf zou gaan, maar spijtig genoeg niet met de handvaten met knopen die erboven kwamen. Stom natuurlijk, maar door die ietsje hoger en meer naar buiten te plaatsen, liep het nog niet meteen faliekant af. Anders had het koppeltje het zonder gezicht moeten stellen... Liefde is misschien wel blind, maar zóóóó blind was nu misschien ook een beetje overdreven.

Voor de voering verknipte ik een rode kussensloop, waarvan ook de paspel rondom gerecupereerd en hergebruikt werd voor de paspelrand rond het tasje.


En voila, dit is het eindresultaat:
een stoere kant


en een romantische kant (om in de sfeer van Valentijn te blijven)


Nu alleen nog iets leuks vinden om het tasje mee te vullen en hopelijk is Menina Nona er blij mee! Denk denk denk...
5 opmerkingen:

 1. Wauw, dit vind ik ook een heel mooie bestemming voor een vrolijk tasje! Denk dat het menina-tje er instant blij van wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk dat de figuren op de stof zo mooi uitkomen in het tasje. Zo zijn er geen twee. Het kleine meisje zal vast heel blij zijn.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superleuk geworden je tas ! complimenten !

  en..
  je hebt een troostprijs gewonnen met de give-away
  graag je gegevens zodat ik het in orde kan maken voor verzending
  gefeliciteerd !
  liefs, Ellen
  http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/p/give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat tasje ziet er prachtig uit met die mooie stof. Ik ben best creatief maar de naaimachien en ik zijn zeker geen goede vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow ! Super leuk tasje met die figuurtjes !

  BeantwoordenVerwijderen